CMS - Få en hjemmeside du kan redigere selv

Et CMS (Content Management System) gjør det mulig å redigere alt innhold og presentasjon på din egen webside.

CMS til hjemmeside
20. april 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Lage hjemmeside

De fleste profesjonelle bruker i dag et CMS når de lager sin hjemmeside, blogg, nettbutikk eller portal.

Du har kanskje hørt om gratis verktøy som WordPress og andre gratis løsninger. Problemet med disse vektøyene er dårlig sikkerhet, og det er ikke usannsynlig at hackere bryter seg inn i systemet ditt. Dessuten er det stor fare for at spammere misbruker siden, og crackere kan kommer inn å ødelegger alt du har laget.

Hvilket CMS anbefaler vi?

Du kjenner kanskje til de mest populære skript for administrering av nettsider, slik som Drupal, Wordpress, Joomla, og mange andre. Noen av disse fungerer godt for enkelte, mens andre synes de er enten for vanskelige, for trege eller for dårlig sikret.

Det enkleste du kan gjøre når du skal utvikle en nettside, er å bruke installasjonsveiviser fra webhotell-leverandøren din. Da klikker du bare på noen knapper og skriver inn den teksten du ønsker, og på minutter har du et flott nettsted, enten det er en blogg, nettbutikk, hjemmeside til bedriften eller annen type side.

Lag din neste nettside med ett eller to klikk

De fleste moderne webhotell bør tilby klikk-installasjon av skript, slik at man enkelt kan opprette en blogg, nettbutikk eller annen type nettside. Her finner du en omtale av anbefalte webhotell som har alt du trenger for å lage en nettside uten spesielle kunnskaper om programmering eller webutvikling.

Med et CMS kan du:

  • kontrollere, administrere og redigere innhold på enhver nettside
  • opprette ubegrenset antall sider
  • automatisk SEO (som betyr at du ikke trenger å tenke på å bli funnet i søkemotorene)
  • gratis - de fleste CMS koster ikke noe å bruke, og mange er enkle å administrere

Du kan enkelt prøve mange forskjellige CMS og bygge nettsider raskt via hjemmesidebyggeren hos din webhotell-leverandør. Enten du skal lage en nettbutikk eller blogg, eller en annen type internettside, er det å prøve forskjellige skript hos ditt hostingselskap en god start, og du vil kunne prøve mange forskjellige skript på kort tid.