Hvordan lage hjemmeside

Er du helt blank på det å lage hjemmesider, eller trenger du oppfriskning av gamle kunnskaper? Da har du kommet til rett sted!

Lage hjemmeside
19. mai 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Lage hjemmeside

Her får du en kort og presis gjennomgang av å lage hjemmesider:

  1. Hva skal du lage? Det første du må finne ut er hva du skal lage. Skal det være en personlig blogg, en nettbutikk, eller noe helt annet? Finn ut hva som er hensikten med hjemmesiden din.
  2. Innse at du må betale penger for domene og et webhotell. Det finnes ingen gratis lunch, og nettopp av denne grunn må ikke gjøre den nybegynnerfeilen å lete etter gratis domener og webhotell. Det finnes alternativer, men disse er såpass dårlige og stappfulle av reklame at det er best du glemmer det med en gang.
  3. Finn et domene som passer din hjemmeside. Domenet bør være lett å huske. Det bør også være lett å stave for den målgruppen du har, altså den gruppen av mennesker som du forventer at kommer til å besøke din hjemmeside. Du kan kjøpe domener hos f.eks. Hostinger (vår favoritt) til en billig penge, det finnes mange andre tjenester, men hvis du vil komme rakt igang uten å vurdere ulike tilbud så kan du stole på at dette er en tjeneste som du garantert kommer til å bli fornøyd med.
  4. Kjøp plass på et Webhotell. Hjemmesiden din må lagres et sted. Selv før du har laget en hjemmeside bør du ha et webhotell. Se hvilke webhotell vi anbefaler.
  5. Lag hjemmesiden med ett museklikk. Dette kan gjøres enkelt, eller meget avansert. For å lage en enkel nettbutikk eller en blogg trenger du nesten ingen kunnskaper, spesielt hvis ditt webhotell har en "fantastico" løsning, der det er mulig å opprette nettbutikker, forum, blogger, osv bare med ett enkelt museklikk. Hostinger kan tilby slike løsninger til en billig penge, og begge har derfor blitt veldig populære i Norge. Har løsninger for den som enkelt vil opprette nettbutikker, blogg, forum, presentasjonssider for firma mm.

Det er selvfølgelig mye utelatt her. Skal du lage neste Google søkemotoren eller neste GuleSider.no så trenger du definitivt mer kunnskaper enn det du finner her.

Dersom målet ditt bare er å lage en vanlig nettbutikk, eller en personlig blogg, faktaside, bedriftsside, eller en mindre avansert nettside så har du mer enn nok informasjon over til å få satt opp et profesjonelt nettsted. Det er ikke så vanskelig å lage en hjemmeside!

Hostinger har flere tusen kunder i Norge og er nok den vi ville anbefalt for både domenekjøp og webhotell.

Kjøp webhotell her og få gratis domene - da får du et sted til hjemmesiden din som alltid fungerer slik det skal, og som er veldig enkel i bruk. Gratis domene på kjøpet er et stort pluss.