Norske webhotell

Hvis du skal registrere .no domener trenger du ikke benytte et norsk eller nordisk webhotell. Faktisk er det mye å spare på å velge leverandører fra utlandet. Her skal vi omtale de beste hjemmesidetjenester for norske brukere.

25. juli 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Webhotell

HjemmesideGuiden anbefaler kun tjenester som vi kjenner godt og som vi vet holder en høy standard og ekstremt konkurransedyktige priser.

Hostinger

Webhotellene som tilbys av Hostinger er etter vår mening landets beste. Her får du webhotell i varierende prisklasser og som dekker alle behov.

"Start Webhotell" er løsningen for deg som ønsker et rimelig webhotell men som likevel ikke er villig til å gå på kompromiss med kvaliteten. Hostinger er flinke til å holde en høy standard selv på deres billigste webhotell. For en lav pris får du et webhotell med mye lagringsplass (mer enn nok selv for avanserte nettsider, blogger og nettbutikker). subdomener, database, og mange hjemmesideprogrammer, nettbutikk og mye mer. Dette en no-brainer for de som leter etter et billig webhotell som faktisk kan brukes til noe.

En veldig fin ting med Hostinger er at du har profesjonelle løsninger tilgjengelig ved noen få museklikk: Skal du starte nettbutikk? Ok - noen klikk her og tastetrykk der, så var nettbutikken klar for lansering! Så enkelt at selv bestemor kunne gjort det. Ønsker du å lage et online bildegalleri, en personlig hjemmeside, en portal for bedriften din, eller kanskje et forum - ja da er dette også bare noen få tastetrykk unna. Med Hostinger er det enkelt og raskt å få et bra sluttresultat.

"Medium Webhosting" passer for de som stiller større krav. Her får du mye lagring og mange subdomener til en svært overkommelig pris: kun noen koner i måneden. Det er selvfølgelig ingenting i veien for å oppgradere senere dersom du har enda større behov. Deres webhotell er svært fleksible, og du kan oppgradere/nedgradere når som helst ved behov.

"Premium Hosting" er Hostinger sitt svar på kvalitetshosting på høyde med de beste internasjonale hostingselskapene. Kunder med Premium abonnement vil bli prioritert ved henvendelser til support.

Hvis du har bestemt det for at du ønsker å bestille webhotell hos et norsk selskap, er Hostinger definitivt det beste valget. Du får selvfølgelig detaljert statistikk om besøkende til hjemmesiden din, og nøyaktigheten til statistikkprogrammet de bruker overgår alt annet på markedet av eksterne løsninger.

Hostinger tilbyr ubegrenset trafikk til alle sine kunder, uansett om du velger den billigste eller dyreste løsningen. Nå for tiden har de også en kampanje der du får 400 kroner gratis reservert til bruk på Google AdWords som er verdens ledende annonsenettverk på internett (inkludert her i Norge, så skal du annonsere hjemmesiden din til omverdenen er AdWords plassen å gjøre det på).

Registrere domene. Hos Hostinger får du selfølgelig muligheten til å registrere domenet ditt (du kan ha opptil 50 domener på ditt webhotell med en Premium konto). Du kan bestille no-domener, com, net, org, info m.fl. Sjekk om domenet ditt er ledig nå: Finn ledige domener her.

De lover gratis døgnåpen support, og vi som kjenner Hostinger og har brukt de i flere år vet at de holder sine løfter: Dersom nettsiden din ryker på første juledag, og du kontakter support hos Hostinger, så tar det ikke lang tid før de står klar for å hjelpe deg. Oppteiden har en garanti på 99,9 hvilket betyr at nettsiden din garantert vil være tilgjengelig på nett i minst 999 timer av 1000 timer.

Hostinger sine webhotell har rykte på seg for å være problemfrie og superraske, og du kan velge hvilken geografisk plassering du ønsker for ditt webhotell (altså hvor i verden du ønsker at selve filene til nettstedet ditt skal lagres). Her kan du velge mellom lagring i Norge, Europa eller i USA.

Fortsatt i tvil? Deres 30 dagers pengene tilbake garanti er en trygghet for deg som ennå ikke er helt sikker. Med andre ord: du får én måned til deg til å risikofritt teste ut webhotellet til Hostinger - og her sa vi noe viktig: TESTE! Det å velge webhotell er ikke alltid like enkelt, for det er først når du begynner å bruke et webhotell selv at du vil finne ut hvor bra tjenesten faktisk er.

Bestill Hostinger webhotell og kjøp domene her

One gir deg domene, hosting og email

Dette er et annet webhotell som kan det med å kombinere kvalitet med gode priser.

På menyen til One står Fri trafikk (dvs at ingen stenger hjemmesiden din når den endelig blir populær, noe som faktisk er et kjent fenomen ettersom trafikk koster penger for de som driver webhotellet), E-mail konti, Virus og spam filter , fotogalleri, Hjemmesideprogram, Blog på 3 klikk,
FTP-login, Statistikk , og for den avanserte bruker finnes muligheter til ASP - PHP5 - MySQL . Daglig backup for å forhindre tap av data.

Hjemmesideprogramet er forøvrig ganske enkelt, og hvis du ikke vet hvordan du lager hjemmesider i ekesempelvis html med DreamWeaver eller FrontPage så er dette et alternativ som gjør det enkelt å lage hjemmesider selv, både til privat bruk og for profesjonelle bedrifter.

One sin hjemmeside

Profesjonelle webhotell for bedrifter og privatpersoner

De er ikke alltid de billigste webhotell som er de man bør velge.

De vi har nevnt allerede har gode løsninger for privatpersoner såvel som bedrifter. Bedrifter har mulighet til å skreddersy egne serverløsninger, og du kan få det beste av både shared hosting såvel som dedikerte servere.

Prisene på de løsningene som koster mest er betyr ikke nødvendigvis at det koster mer enn rimelige alternativer, dette er ofte pakker og løsninger som ikke kan sammenlignes. Selv om det kanskje ser slik ut. De tilbyr andre løsninger av en annen kvalitet, og kan dermed ikke sammenlignes utelukkende på pris. Hvis du vil ha en trygg og profesjonell løsning så kan du satse på at et av de dyrere webhotell-pakkene hos nevnte hostingtjenester kan tilby deg det du er ute etter.

HjemmesideGuiden anbefaler å benytte flere webhotell. For bedre sikkerhet anbefaler vi å bruke et ny konto/nytt webhotell for hvert domene du kjøper.

Hvilke hjemmesidetjenester anbefaler vi?

For småbedrifter og private: Hvis vi skulle anbefalt bare én norsk løsning så ville vi satset på Hostinger. De er ledende i Norge på de to viktigste tingene: kvalitet og pris. Her får du ekstremt mange muligheter som passer de aller fleste formål, og det til en av markedets laveste priser. Med Hostinger gjør du et godt og sikkert valg. Hostinger er kongen på haugen innen norsk webhosting, men du må selvsagt gjøre din egen vurdering: De har en 30 dagers pengene tilbake garanti, så du kan fritt ut prøve selv.

For de som vil spare penger: Det finnes mange mistenkelig rimelige webhotell der ute. Problemene med disse er så mange at vi ikke tenker å gå nærmere inn på dette, annet enn at nesten alt som kan gå feil med et webhotell vil på ett eller annet tidspunkt gå feil her. Du får hva du betaler for, og dersom du betaler nesten ingenting får du også det. Ikke nok med det, for disse superbillige webhotellene blir ikke annet enn hodebry for deg. Du behøver ikke ta oss på ordet, men du er herved advart.

For de som vil ha en særdeles profesjonell løsning: Dersom du skal ha en dedikert server, maksimal sikkerhet, og generellt topp kvalitet så vil du finne gode alternativer med oppgraderingsmuligheter hos de nevnte leverandører. Se deres hjemmesider for mer informasjon om hva de kan tilby av domeneregistrering og webhosting til både private og bedrifter. Her finner du webhotell for profesjonelle og bedrifter.