Dedikert server - en løsning for proffbrukeren

Hva er en dedikert server, og er det bare nettbutikker, seriøse bedrifter og profesjonelle brukere som trenger dette? Svaret får du om du leser videre...

Dedikert server
25. juli 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Webhotell

Hvis din hjemmeside og ditt nettsted betyr mye for dine inntekter, din karriere, eller av andre grunner er veldig viktig for deg så er det stor sannsynlighet for at du bør velge en dedikert server.

Hvis du ikke allerede har en dedikert server kan det kanskje hende at du bør gå til anskaffelse av en dedikert server. Vær forberedt på at det koster mer enn de billigste webhotell løsningene, men det bør være en overkommelig pris for de fleste som tar sitt nettsted på alvor.

Hva er en dedikert server?

De fleste web hosting selskaper kan samle kontoer på en delt server, det betyr at ditt nettsted ligger lagret sammen med hundrevis eller kanskje tusenvis av andre kunder - og faren for virusangrep, hacking, stjeling av personlige data og din kildekode er tilstede.

Med en delt server, som er den vanligste løsningen for mange (riktignok uvitende) webhotell kunder, er en risikabel løsning. Hvis du er seriøs bør du velge en dedikert server, selv om prisen for dette er litt mer.

Du må altså i hovedsak dele den totale harddisk-plassen og båndbredde med mange andre. Dette er ikke det beste alternativet for et webhotell og kan som vi har nevnt over føre med seg mange problemer.

På en dedikert server er all plassen på serveren bare din, og det finnes ikke andre nettsteder som benytter seg av den samme maskinen. Serveren er viet helt til deg og din bedrift. Å velge en dedikert server er nesten alltid det beste valget om du er villig til å betale ekstra for det.

Fordelene ved en dedikert server

Fordelene med en dedikert server er mange, disse omfatter:

Server med økt sikkerhet: En dedikert server øker sikkerheten for nettstedet ditt enormt. Det er ingen andre webmastere som bruker samme arbeidsplass, og enkle feil eller bruker feil som kan oppstå på en delt løsning, ofte kallt "shared hosting", vil ganske enkelt ikke lenger eksisterer på en dedikert server.

Lagringsplass - blir det mye mer av! Hele den dedikerte serveren er din, dedikert til en enkelt kunde, og det er enormt mer lagringsplass tilgjengelig til bruk på hjemmesiden, til bilder, filer og funksjoner.

Båndbredde - Som med lagringsplass, er det mye mer båndbredde tilgjengelig for overføring av data. Trafikk til nettstedet ditt vil ikke lenger konkurrere med trafikk til andre nettsteder, og dette reduserer kraftig flaskehalser og serverens respons tid.

Kontrollpanel - Det å ha din egen server gir flere muligheter for kontroll. Hvis man deler en server, betyr det at du bare har begrenset kontroll over serverens egenskaper og funksjoner, men med en dedikert server kan du få nesten full kontroll over funksjoner og bruksområder.

Programvare-muligheter - Dedikert servere kan også tillate et bredere spekter av programvare og skript, noe som ofte bare er tillatt i begrenset omfang på en delt server. Serveren har større lagringskapasitet for denne informasjonen, og det er ikke nødvendig å justere koding eller funksjoner med andre brukere på samme maskin.

Ulempene med en dedikert server

Den eneste ulempen med en dedikert server er prisen. Det er bare logisk at når du skaffer deg en hel server som koster mange, MANGE tusen kroner så vil dette bli dyrere å låne serverplass her. Men hastigheten og alle fordelene ved en dedikert server veier i mange tilfeller opp for prisen.

Er du klar for å velge en dedikert server?
Nettsteder som har litt trafikk trenger gjerne en dedikert server, og det gjør behovet for ekstra kapasitet helt nødvendig. Hvis du først har prøvd et vanlig webhotell av den billige typen og ikke er helt fornøyd med de forhold som vi har nevnt over her, så kan en dedikert server være et smart valg for deg.

Vi vil til slutt anbefale Hostinger dersom du ser etter en av markedets rimeligste dedikerte servere, men som likevel er bra og ikke går på kompromiss med kvaliteten.