Guide til webhotell og kjøp av serverplass

Leter du etter en pålitelig webhotellløsning? Dette er en avgjørende beslutning for din suksess på Internett. Denne korte artikkelen tar opp noen viktige tema.

Guide til webhotell
20. april 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Webhotell

Enten du driver en bedrift som ønsker å synliggjøre seg på Internett eller du bare ønsker å dele dine synspunkter på nettet, så trenger du en pålitelig web hotell-tjeneste som lar brukere vise dine internett-sider uten problemer til enhver tid. Det er bare de beste webhotellene som sikrer at din nettside kan åpnes og vises på minimal tid for brukeren, uansett hvor han eller hun befinner seg i verden.

Å finne et bra webhotell til ditt behov kan være en krevende oppgave

Det å prøve å identifisere en bestemt web-host (altså en tjenesteleverandør av webhotell) kan være en svært vanskelig og tidkrevende oppgave, spesielt når det er så mange tilgjengelig i dag, og alle av dem love en ting eller en annen.

Derfor er det avgjørende at før du hopper i det så må du gjøre hjemmeleksen grundig for ikke å kjøpe katta i sekken, eller du kan finne en pålitelig guide som allerede har gode erfaringer med hundrevis av ulike webhotell (HjemmesideGuiden er selvfølgelig et bra sted å finne webhotell!).

Med den raske utviklingen av teknologi innen informasjonsteknologi og Internett, så er det krevende selv for de som driver i bransjen å følge med.

De fleste webhotell tjenesteleverandører tilbyr forskjellige tjenester i tillegg til sine grunnleggende webhotell. For eksempel, hvis du driver en nettbutikk eller et webområde med en enkel e-handel-løsning, så trenger du selvsagt avansert sikkerhet og et medium der du kan administrere webinnhold effektivt.

Du må ha et pålitelig webhotell

Det er mange verktøy som kan gjøre det enklere, men hvis din web hosting tjeneste ikke er pålitelig så kan du gå glipp av alvorlige inntekter og potensielle kunder. Dette vil vi jo ikke! Derfor må du bruke en webhotell leverandør som tilbyr det du trenger til en akseptabel pris (det finnes noen billige webhotell der ute som ikke går på kompromiss med kvaliten på tjenesten).

Tips: Hvis du ikke vil bruke mange timer på å lete etter et "perfekt" webhotell så kan vi henvise til våre favoritter. Se hva vi mener er de beste webhotell du kan finne på markedet i dag.

Hva bør du tenke på når du velger ditt webhotell?

Når du har funnet og identifisert en webhotell løsning du trenger for hjemmesiden din, så er det på tide å konsentrere seg om de viktigste webhotell funksjonene og hvilke alternativer du må ta hensyn til.

Du kan finne noen av de viktigste aspektene ved webhotell og kjøp av serverplass nevnt her:

Diskplass og båndbredde

Du bør vite hvor mye plass nettstedet ditt vil trenge og omtrentlige data vil kommer til å overføres (altså trafikkmengde for data). Når vi snakker om diskplass, vel, det er faktisk mengden lagringsplass tilordnet til deg av den web hosting leverandør. Båndbredden er mengden trafikk som er tillatt for å få tilgang til og forlate nettstedet ditt. I tilfellet ditt nettsted har mye av grafikken da du ville kreve høyere lagringsplass og større båndbredde.

Programmeringsverktøy og operativsystem

Du må være sikker på at nettstedet ditt er lastet opp gjennom sikre servere som bruker den nyeste operativsystem. De fleste web-vertene kjøre på et UNIX-basert operativsystem, vanligvis Linux eller BSD. For driften av ulike web-applikasjoner du ville kreve ASP,. NET, MS SQL, SBS og for disse trenger du en Windows basert maskin.

Pris på tjenesten

Du bør sammenligne priser før du fullfører en web hosting service. Noen kan gi deg bedre tjenester, men til lave priser. Det er ikke alltid sant at den beste vertstjenester er alltid den dyreste. Gjør din forskning og deretter sluttføre.

Støtte, sikkerhet, garantert oppetid og sikkerhetskopier

Sikkerhet og backup er to svært viktige aspekter som du må vurdere. Du bør alltid velge en web hosting service med pålitelig support over live-chat eller email, og med mulighet til support over telefon. Noen tilbyr også support døgnet rundt. I tilfelle du driver en nettbutikk så er dette selvfølgelig et aspekt som du bare ikke kan se bort i fra. Din webtjener tjenesteleverandøren bør være slik at de kan overvåke ting døgnet rundt og påse ingen uønsket inntrenger kan hacke nettstedet. Tross alt er det din nettside, og det er virkelig verdt å se nærmere på dette aspektet av webtjener.

Hvordan finner du et webhotell som passer akkurat for din hjemmeside?

Det å finne den best passende webhotell løsningen for ditt nettsted kan naturligvis være komplisert og vanskelig. Dine behov er unike, og det må du ta hensyn til. Vi skal hjelpe deg langt på vei nå.

Start med å vurdere dine behov

Den aller første oppgaven din blir å finne ut hvilke behov du faktisk har i forhold til en webhotell-løsning. Hva slags nettsted er det du skal drive? Er det en hobbyside eller en nettbutikk som kommer til å omsette for millioner i måneden? Små personlige hjemmesider vil ha svært forskjellige hosting behov i forhold til de behovene som et stort selskap har.

For å finne de beste webhotell så er det viktig å finne ut nøyaktig hva du har tenkt til å betjene nå, og ideelt sett ta hensyn til noe du planlegger å være vert i den umiddelbare fremtid.

Hva er du villig til å betale?

Forskjellige hosting firmaer tilbyr et stort utvalg av ulike løsninger til sterkt varierende priser. Selskaper som tilbyr dedikerte servere vil være betydelig dyrere enn helt enkle løsninger, noen tilbyr økonomisk serverplass som kan være greit for enkle behov. Konkurranse fra USA og Storbritannia er priset rimelig i forhold til hva man kan finne i Norge av samme kvalitet.

En liten brannfakkel må være dette: Ikke tenk bare pris, og hvis du har planer om å bruke nettstedet ditt på en profesjonell måte så er det viktig å glemme alt som heter gratis webhosting (i praksis er ingenting gratis, og det lille som er gratis fylles opp med reklame, og flere ganger har vi erfart at de som tilbyr gratis webhotell bare sletter hjemmesidene og kontoer, noe som ville vært katastrofalt dersom du hadde verdifullt innhold på hjemmesiden, eller dersom du har bygget opp varig trafikk til nettstedet som du har begynnt å tjene penger på).

Pålitelighet og hastighet

Den beste webhotell leverandørene tilbyr oppetid på over 99%. Dette bør være en garanti for å motivere selskapet til å beholde alle servere opp hele tiden. Selvfølgelig besøkende bør også kunne få tilgang til nettstedet ditt raskt.

Dataoverføring og diskplass

Båndbreddekravet for webområdet ditt vil komme til å vokse i takt med trafikken. Web hosting selskaper betale for båndbredde, slik at du som kunde vil bli fakturert i henhold til dette. Det er langt bedre å betale for det nødvendige beløpet for å overføre data på forhånd heller enn å få en overraskende regning i posten for å ha gått betydelig over det avsatte beløpet. Imidlertid er det mange som tilbyr ubegrenset trafikk og diskplass nok til flere tusen nettsider.

Vår webhotell-favoritt tilbyr alt dette og mer.

Teknisk support

Selv proffene klør seg i hodet noen ganger hvis det oppstår uforutsette problemer. Da er det godt å ha en hyggelig og rask support som man kan kontakte når uhellet først er ute. For klokken tikker og går, og for hvert sekund som går kan man tape en kunde eller et besøk. Døgnåpen support er derfor kritisk.

Kontroll over din webhotellplass

Hvor mye kontroll gir din webhotell leverandør deg? Det er upraktisk å arbeide med kundeservice hver ting må endres via support, noe er det bedre å gjøre selv. For eksempel bør man selv ha muligheten til å endre et passord eller legge til en e-postadresse. Cpanel er et godt kontrollpanel, og det finnes mange andre gode. Bare pass på at du får kontroll over den tjenesten du kjøper.