Video, musikk og lydeffekter til dine prosjekter på internett

Video og lyd er selvsagt en viktige del av innhold på internett. Du kan lage dette selv, eller det kan kjøpes lisenser for å benytte andres verker. Noen gratis-tilbud finnes også der du kan få musikk, lydeffekter og videoer til gratis bruk.

Musikk/video til dine prosjekter
20. april 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Design av hjemmeside

Tjenester som YouTube har gjort det viktigere å kunne tilby noe mer enn bare bilder og tekst. Video og musikk er viktig for din presentasjon på internett.

Kanskje du ønsker å å videoblogge på YouTube, eller du ønsker musikk til din nettside eller en videopresentasjon.

Det finnes mange sider på nett som tilbyr musikk som du kan bruke i dine videoer, presentasjoner, på hjemmesiden - kort og godt der du ønsker det. For å laste ned og få tillatelse til å bruke denne musikken må du ofte kjøpe lisenser. Når du har betalt får du tillatelse til å benytte en bestemt lydfil, og noen ganger får du samtidig mulighet til å benytte mange andre sanger, loops og jingles som du kan bruke slik du selv ønsker.

Det finnes også nettsider som har gratis videoer som du kan bruke om igjen på YouTube. Disse gir deg for eksempel videoeffekter og animert grafikk som er lett å legge til dine videoer. Det koster ikke noe å bla igjennom effekter på denne siden, men hvis du vil bruke noen av disse må du betale. Prisen står oppgitt på siden, og varierer alt etter hvilke effekter du ønsker.

VIKTIG! Ikke glemm loven om opphavsrett. Du kan ikke bruke musikk fra hvor som helst uten tillatelse. Tjenestene du finner på nett gir deg kanskje full tilatelse til å bruke video og musikk i dine egne presentasjoner, men bli kjent med hvilke lisenser som gjelder, slik at du ikke bruker en video til noe kommersiellt dersom lisensen kun gjelder for ikke-kommersiell bruk.