Templates og utseendet på siden din

Templates er designet eller rammeverket til en nettside. Du kan spare tid på å kjøpe ferdige templates.

Templates
25. juli 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Design av hjemmeside

Profesjonelle designere tilbyr templates for salg på internett.

De fleste tilbydere av webhotell har ferdige løsninger som gjøre det enkelt å bygge en nettside, enten det er en blogg, nettbutikk, forum, kontaktskjema til en nettside, hjemmeside til bedriften eller andre typer nettsider. Her er en oversikt over gode norske webhotell, alle nevnt her kommer med hjemmesidebygger der man kan lage det meste av vanlige nettsider uten å programmere selv. De design du finner her kan brukes til alle typer nettsider: blogger, nettbutikker, portaler, hjemmesider til bedrifter og private hjemmesider.

Det er enkelt å begynne å bruke templates eller maler til nettsider fra din webhotell leverandør: Du begynner ved å velge et skript, for eksempel et skript for en blogg, et forum-skript eller annet, og så fyller du bare inn informasjonen og det vil være klart til å brukes.

Vil du ha et nytt design til din hjemmeside?

De fleste leverandører av webhotell vil tilrettelegge for at du enkelt skal kunne opprette nye sider, og med skript vil det også være enkelt å overføre din gamle hjemmeside til en ny nettside. Du trenger ingen kunnskaper om webutvikling for å lage en blogg, nettavis, nettside til bedriften eller annet, da alt dette kan installeres direkte fra kontrollpanelet hos webhotell-leverandøren.

Om du ønsker det kan du selvfølgelig finne en webutvikler eller webdesigner som kan skreddersy din template slik at hele nettstedet blir unik og tilpasset din nettside akkurat slik du vil ha den. Det er heller ikke så vanskelig å modifisere dette slik at man kan gjøre dette selv. En webdesigner kan skreddersy og hjelpe med selve innholdet også om det er ønskelig, men det pleier å koste en del penger og det kan være lurt å prøve selv først.

Man skal være klar over at det også finnes mange gratis templates og ferdige design på nett, men du bør være svært forsiktig med å bruke disse. Dette er ofte design som inneholder skadelig kode eller filer som utfører oppgaver via ditt nettsted, og dersom man ikke har gode kunnskaper om programmering bør man holde seg unna slike. Har du relevante kunnskaper bør du gjennomgå koden før bruk, og ikke bare anta at koden er trygg uten først å sjekke dette.

Bruk ferdige nettside-design fra din webhotell-leverandør

Det tryggeste, dersom du ikke utvikler nettsiden selv eller får hjelp fra profesjonelle utviklere, er å bruke ferdige design som tilbys webhotellet ditt. Her finner du en oversikt over norske webhotell som tilbyr ett-klikk installasjon av fine og funksjonelle nettsider, enten det er en blogg, hjemmeside, et forum, nettbutikk eller annet.