Bestille domenenavn

Vi skal nå vise deg hvordan du kan kjøpe et domenenavn raskt og enkelt på billigst mulig måte.

25. juli 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Domene

Hvis du er ny på dette med domenenavn, og har lurt på hvordan man kan kjøpe et domenenavn, kan du kanskje bli overrasket over hvor enkelt det kan være. Nedenfor ser du en forklaring på hvordan du kjøper et domenenavn på bare fire trinn.

1. Lag en liste over mulige navn


For du i det hele tatt tenker på å kjøpe et domenenavn, bør du lage en liste over navn som vil fungere for webområdet ditt. Husk at domenenavnet bør være så kort som mulig, slik at folk som skal besøke siden ikke trenger å skrive så mye. Domenet burde være klart relatert til områdets formål eller produkt, og bør være lett å huske.

2. Avgjør hvilken endelse du skal bruke på domenenavnet (.com eller .no ?)

Den siste delen av et domenenavn kalles TLD, og er endelser som for eksempel .no, .com, og .net. Det beste er selvfølgelig å kjøpe flere endelser dersom du har bygget opp en stor merkevare, men for mindre sider holder det gjrne med en endelse.

3. Sjekk tilgjengelighet

Det neste trinnet i hvordan du kjøper et domenenavn er å sjekke tilgjengeligheten av de mulige navn og deres respektive utvidelser. Du kan sjekke om domenet du ønsker er ledig på Hostinger (dette er vår favoritt til både domenekjøp og webhotell).

4. Registrere domenenavn

Når du har valgt domenet ditt, må du registrere det ved å fylle ut litt grunnleggende informasjon og betale en avgift. Kostnadene kan være så mye som $20 per år per domene, men på Hostinger betaler du langt under dette, og det er også mulig å få gratis domene dersom du velger å benytte deres webhotell.

Hostinger har ikke bare de beste webhotell, de har også fantastiske priser på kjøp av domenenavn:

Kjøp ditt domene her