Ja, du kan forsatt tjene penger på domener

Mange (?) har en våt drøm om å tjene penger på domener. Den gode nyheten er at domenehandel fremdeles kan være ekstremt lukurativt.

domener penger

Kjøp og salg av domener: Det er fortsatt mulig å tjene gode penger på å registrere ledige domener, og legge disse ut for salg. I artikkelen er det et forslag til fremgangsmåte på hvordan dette gjøres. Norske domeneregistrarer er som regel dyre, og mange er svært ugunstige dersom du skal ha mer enn ett domene.

25. juli 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Domene

Det er mulig å tjene mye penger på domenehandel.

Du har kanskje lest om privatpersoner som har gjort det stort som domenehaier, som har milliarder i årsinntekt og flyr rundt i private jetfly? Dette er ikke en fantasiverden, men slik verden har blitt.

Domener kan være svært verdifulle:

  • Det dyreste domenet som noensinne har blitt solgt gikk for over to milliarder kroner (business.com).
  • Norske .no domenenavn selges også i hundretusen- og million-klassen. Domenet nav.no ble for eksempel solgt for 4,3 millioner kroner.

Det sier seg selv at det kan være lukurativt å kjøpe domener. Det er ikke bare "stjernedomener" som går for store summer. Det finnes fortsatt millioner av ikke-registrerte (ledige) domener som du kunne kjøpt og mangedoblet pengene dine på.

FÅ ET GRATIS DOMENE OG EN GRATIS NETTSIDE-BYGGER: Start med å lage din hjemmeside her (og du får domene gratis!). Her er en hjemmesidebygger/nettsidebygger som du kan bruke til å lage blogger, nettbutikk, nyhetssider, bedriftssider og mye mer. Det koster nesten ingenting til sammenligning om du skulle benyttet en programmerer eller en designer til å gjøre dette for deg. Det er enkelt, og du bare følger den trinnvise veiledningen. Se link for mer info.

Slik tjener du penger på domenehandel

Kjøp domener der det er billig, men ikke se deg blind bare på prisen.

Å kjøpe ikke-registrerte domener er som regel billig. Unntaket er dersom man benytter en norsk domeneregistrar.

Norske domeneregistrarer og webhotell er som regel dyre, og noen har årsavgifter på hundre kroner eller mer per domene, og noen norske domeneregistrarer og webhotell har også dyre avgifter på tilleggsdomener.

Du bør dessuten unngå useriøse domeneregistrarer. I verste fall kan du risikere å miste domenet ditt fordi de ikke fornyer domenet tidsnok, selv om du har betalt for det.

Så for all del benytt heller en god utenlandsk webhost/domeneregistrar.

Det finnes mange gode domeneregistrarer der ute, og mange av disse har muligheter for den som ønsker å legge inn innhold på eget domene. For eksempel kan du med tjenesten som de fleste webhotell leverer bruke en nettside-editor til å utvikle egne sider, slik at du kan opprette en blogg, nettbutikk, forum eller noe annet på domenet uten å ha kunnskaper om webutvikling eller programmering.

Domener er billige, og det er liten risiko forbundet med kjøp av domener. Dersom du ikke bruker domenet, kan du i mange tilfeller selge det på det åpne markedet, og hvis det er et godt domenenavn kan du få en god pris. Det er ikke sikkert du får solgt alle dine domener, og noen kan det ta flere år før du får solgt, men som regel så vil de totale annonseinntekter fra parkerte domener dekke mesteparten av kostnadene, og ofte vil du også kunne tjene på det.

Domenehaienes primære forretningsidé er å tjene penger på å kjøpe opp domener billig (gjerne ledige, ikke-registrerte domener), for så å selge disse videre.

Den store gevinsten i domenehandel kommer først når du begynner å få solgt domenene dine. Da kan du raskt begynne å tjene alvorlig mye penger. Noen domener tjener du kanskje kun noen få hundrelapper på, mens andre kan selges for flere hundretusen kroner.

Fremgangsmåte for å tjene på domenehandel

Det er enkelt å begynne som "domenehai", og man kan med fordel begynne i det små.

  1. Start med å finne ett domene eller noen få domener som du antar har verdi for andre.
  2. Sjekk om domenet ditt er ledig.
  3. Når du har kjøpt domenet, annonser det til verden!
  4. Bruk annonsetjenester som du finner på nett, søk for eksempel etter "selge domener og nettsider" og du vil finne markedsplasser hvor du kan annonsere domenet ditt for salg gratis.
  5. Vent til en kjøper kontakter deg.

Angående prisstrategi i domenehandel:

Dersom domenet er av bra kvalitet, bør du be selger komme med et bud. Du vil bli overrasket over hvor mye enkelte kjøpere er villige til å gi for et bra domene.

For domener av mindre bra kvalitet kan du med fordel angi en pris, da mange kjøpere ofte ikke er interessert i å begynne en budrunde på mindre viktige domener.

Domenehandel for viderekomne

En annen strategi for å tjene penger på domener som profesjonelle domenespekulanter bruker, er å kjøpe domener som allerede er registrert, for så å videreselge disse til en høyere pris. Dette er ikke like lett som å tjene penger på å registrere ledige domener og videreselge disse, så du bør nok først få litt erfaring med å registrere domener som ikke er registrert, og så selge disse.

Fordelen med å kjøpe domener som allerede er registrert, er at det er lettere å finne domener som er av bra kvalitet.

Ulempen er at det krever at du investerer mye mer penger, ettersom det koster flest å kjøpe gode domener som allerede er registrert, og det er vanskelig å få en bra deal gjennom typiske annonsetjenester.

Din største sjanse for suksess og profitt innen domenehandel er nok ved å registrere ledige domener, og så videreselge disse.