Gratis domenenavn er ikke å anbefale

Dersom du blir fristet av tilbud som gratis domenenavn (da mener vi helt gratis) så kan du gå på en smell...

Gratis domenenavn
25. juli 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Domene

Ja, det er mulig å få gratis domener. I noen tilfeller er dette tilbud man absolutt bør slå til på. For eksempel har de "gratis" domener hos Hostinger, riktignok kun om du benytter disse for webhotell (noe mange flere burde gjøre!). Du får da ett domene på kjøpet, og betaler ikke noe ekstra for dette. Absolutt et tilbud man bør dra fordel av.

Men det finnes også andre typer "gratis domener", og det finnes mange merkelige triks der ute. Med unntak av tilbud som nevnt over, er det sjelden lurt å slå til på alle disse tilbudene om å få "gratis domener".

Gratis verdiløse domener

Mange leverandører lokker med gratis .info domener, men disse domenene er ikke gratis i mer enn ett år, og deretter må du betale selv. Dessuten vil verdien på mange domener øke i verdi, og det er lite trolig du ønsker å ha et domene i bare ett år. .info er dessuten ikke noe særlig bra valg for et seriøst nettsted.

Billig er bra, gratis er ikke bra

Så enkelt kan det oppsummeres når det gjelder domenenavn. Velg en registrar som for eksempel BlueHost, de bruker vi selv ofte når vi kjøper domener til oss selv eller klienter, og de har vært solide som vår registrar.

Vårt tips: Glem alt som heter gratis domener, det finnes ikke. Kjøp heller domene på Hostinger så får du den beste prisen fra en seriøs aktør.