Lage hjemmeside med en helt gratis nettsidebygger

Det er lett og billig å lage hjemmesider, enten det er en presentasjons-side av bedriften din eller deg, en blogg, nettbutkk, forum eller en annen type nettside. Se hvordan deg gjøres.

hjemmeside

Med gratis verktøy fra webhotell-leverandører kan alle lage proffe hjemmesider, blogger, nettbutikker og nettsider. Du trenger ingen kunnskaper om webutvikling eller programmering. Du må selvfølgelig ha et domene, det får du kjøpt veldig billig hos mange hostingleverandører. Se flere tips om hvor du bør kjøpe hosting og domene her på denne siden.

20. april 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Domene

NY FREMGANGSMÅTE FOR Å LAGE ALLE SLAGS HJEMMESIDER: Se her hvor enkelt det kan gjøres: Start med å lage din hjemmeside her (og du får domene gratis!). Her er en hjemmesidebygger/nettsidebygger som du kan bruke til å lage blogger, nettbutikk, nyhetssider, bedriftssider og mye mer. Det koster nesten ingenting til sammenligning om du skulle benyttet en programmerer eller en designer til å gjøre dette for deg. Det er enkelt, og du bare følger den trinnvise veiledningen. Se link for mer info.

Fremgangsmåte for å lage hjemmesider er veldig enkel, spesielt dersom du følger vår guide på denne siden.

Du trenger ikke være webutvikler eller ha kunnskaper om programmering for å få en proff hjemmeside. Og du trenger heller ikke betale noen for å lage den for deg. Du kan gjøre det selv!

Dette trenger du:

  • En datamaskin
  • Et domene og webhotell
  • En verktøy for å bygge nettsider (gratis)

1. Kjøpe domene

Det første du må gjøre når du skal lage en nettside, er å kjøpe et domene. For eksempel navnet på din bedrift eller ditt fornavn + etternavn, eksempel kan domenenavnet være olsens-bilverksted.com eller martin-olsen.com.

Trenger du mer informasjon om hvordan du kjøper domener, se denne utmerkede guiden til hvordan du registrerer domener billigst mulig.

2. Kjøp et webhotell

Når man kjøper et domene, kjøper man som regel webhotell samtidig.

Et webhotell er kort fortalt serveren (datamaskinen) hvor datafilene til din hjemmeside ligger. Her ligger bildene, teksten og koden til siden din. Disse filene kan ikke ligge på din maskin, da de må ligge et sted der de er tilgjengelig for alle som skal komme å besøke siden din. Derfor må du ha en server, eller altså et webhotell.

Kjøp gjerne domener og webhotell i samme pakke, det er billigere og det blir enklere administrering når du bruker en aktør til både domene og webhotell.

Dersom du allerede har et domene, kan du flytte det til ditt webhotell dersom du ønsker å administrere alt fra ett sted, og du vil kanskje også spare penger ved å gjøre dette.

3. Gratis verktøy for å lage hjemmeside

Dersom du har fulgt alle våre tips frem til nå er du klar for å lage din hjemmeside, uten å måtte betale noen andre for å hjelpe deg.

Når du har kjøpt domene og webhotell kan du begynne å bygge en hvilken som helst nettside.

De fleste hostingtjenester har nettbaserte verktøy (dvs: du trenger ikke installere noe på maskinen din) som du kan bruke til å lage hjemmesider av alle typer.

En hosting-tjeneste bør tilby en hjemmeside-editor gratis til sine kunder, altså en hjemmesidebygger som ikke krever noen spesielle kunnskaper, og denne er aktuell for nybegynnere som ønsker en enkel måte å lage hjemmesider på, men også for erfarne som vil gjøre jobben raskere og som vil spare tid når de lager nettsider.

Med de fleste webhotell kan man i dag lage en blogg, nettbutikk, nyhetsside, nettforum, bildegalleri eller hva man måtte ønske - uten krav til kunnskaper om programmering eller webutvikling. Det er egentlig så enkelt at alle kan klare det.