Gratis hjemmeside? Lag en nettside til 0,- kroner!

Les om gratis hjemmesider, og hva alternativet til gratis hjemmeside er. Når du er ferdig å lese vil du forstå hvorfor gratis hjemmesider bør unngås.

gratis

Oh No! It's Not. Gratis hjemmesider ser kanskje ut som en fin deal akkurat der og da. Når siden står ferdig var det plutselig ikke så lurt likevel.

20. april 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Domene

OBS: Vår definisjon av hjemmeside her er en hvilken som helst nettside, enten det er en privat hei-her-er-jeg nettside, et nettbasert fotogalleri, en blogg, nettbutikk, forum, eller hva det måtte være.

Du kan få gratis hjemmeside på wordpress.com og blogger.com - men vit at det ikke er en god løsning. Det setter stor begrensninger for hjemmesiden din.

DET NÆRMESTE DU KOMMER "GRATIS" ER Å LAGE NETTSIDEN SELV: Her er vårt beste tips til deg som vil spare penger... Lag siden selv! Heldigvis er dette blitt så enkelt at alle kan gjøre det! Nettbutikk, blogg, nyhetsside, nettsted til bedriften, intranett, nettforum... uansett hva du ønsker å lage, kan du gjøre det så godt som gratis. Det eneste du behøver er et webhotell (du må ha et sted å lagre nettstedet på slik at det er tilgjengelig over nettet). Her får du gratis domene og gratis nettside-bygger ved leie av webhotell, klikk på linken for mer informasjon!

"Gratis" hjemmesider

Vi anbefaler på det sterkeste at du oppretter et eget domene for hjemmesiden din, og lagrer siden din på et seriøst webhotell.

For mer informasjon se hva vi har skrevet i andre artikler:

Ingen gratis lunch på internett heller

Hvorfor bør gratis hjemmesider og gratis blogger unngås?

  • Ikke ytringsfrihet: Det stilles begrensninger til hva du kan skrive!
  • Det er begrenset lagringsplass!
  • De kan slette innholdet på bloggen eller hjemmesiden din uten forvarsel!
  • Da kan ikke tilpasse hjemmesiden din slik du vil ha den.
  • Du kan heller ikke legge inn annonser og tjene penger på den siden om du skulle ønske det en gang i fremtiden.
  • Du eier ikke din egen hjemmeside.

Du eier ikke din egen hjemmeside!

Det siste punktet bør utdypes, fordi det er viktig. Tilbyderen av den gratis hjemmesiden eier siden din. Teknisk sett har du opphavsretten til det du har skrevet, men du eier ikke selve hjemmesiden eller bloggen.

Dessuten, dersom du senere finner ut at du skal overføre hjemmesiden til eget domene, vil du bli straffet i søkemotorene fordi innholdet er et duplikat (vi skal ikke gå inn i de tekniske detaljer her, men tro oss: dette er høyst uønskelig og kan medføre at hjemmesiden din blir borte fra søkeresultater og usynlig for andre som leter etter siden din).

Du får det du betaler for. En hjemmeside som er gratis er ALDRI et godt alternativ.

Hvordan lage en hjemmeside?

For det første, skal du lage hjemmeside, så sørg i det minste for at den lages på ditt domene, og på et webhotell som DU har betalt for.

Se vår guide: Slik lager du hjemmeside

Enten det er en privat blogg, en hjemmeside med presentasjon av bedriften, eller en annen type nettside, så bør du alltid ha siden din på eget domene, og på servere som du leier. Det kan gjerne være servere som deles med mange andre (såkalt "shared hosting"), men bruk for all del et seriøst selskap til dette.