Slik registrerer man domener / domenenavn

Det er både enkelt og billig å registrere domener. Mange domenenavn er allerede ledige og koster svært lite å kjøpe / registrere. Slik får du domeneregistrering så billigst mulig...

domener registrere

Kjøpe domene: Klikk her for å registrere ditt første domene. Det har blitt veldig enkelt å opprette et domene - like raskt og lettvindt som å handle varer på nett. Fremgangsmåten for domeneregistrering finner du på denne siden.

20. april 2024 av 📰 Hjemmesideguiden / Domene

Dette er hva du må gjøre når du skal kjøpe domener:

 1. Bestill et domene hos en domeneregistrar (dette er eneste måten å kjøpe domener på). Det er viktig å velge en seriøs domeneregistrar. Vi anbefaler Hostinger for kjøp av domener. Her får du kjøpt billige domener. Du får den beste beskyttelsen et domene kan ha, og du er garantert juridisk eierskap for domenet.
 2. Finn ut om domenet er ledig. Skriv inn hvilket domene du ønsker å kjøpe. Du kan ta med endelsen på domenet (f.eks. mittdomene.com) eller du kan la være å ta med endelsen (f.eks. kun mittdomene).
 3. Er domenet opptatt? Domeneregistraren sjekker nå om domenet er ledig, eller om andre allerede har registrert dette domenet. Hvis ikke domenet er ledig, er det beste alternativet som regel å finne et annet domenenavn. Er du heldig, kan du få kjøpt domenet av den forrige eieren, men det koster som regel mye mer enn å kjøpe et ikke-registrert domene. Det finnes mange gode ikke-registrerte domenenavn. Domenet i seg selv er ikke det viktigste - det er innholdet som teller!
 4. Klikk her for å sjekke om ditt domene er ledig
 5. Når domenet er kjøpt er du (eller eventuelt ditt firma) den rettmessige eieren av domenet. Pass på å fornye domenet hvert år. De fleste hostingtilbydere vil gi deg en påminnelse om dette, og de sørger for at domenet ikke utløper.
 6. Registrer ditt domene for flere år om gangen. Som regel er det ikke så mye å spare på dette, men du slipper "bryderiet" med å fornye domenet hvert år (ikke at det er så mye jobb, det tar kanskje 30 sekunder). Du kan også registrere et domene for flere år om gangen, slik at du ikke trenger å fornye hvert år. Domenekostnaden er den prisen domeneregistraren setter på kjøp av domener, pluss en domeneavgift til ICANN som er likt hos alle registrarer. ICANN er organisasjonen som har hovedansvaret for blant annet toppnivå-domener (.com .no .net og så videre).

Dette er hovedsakelig alt du trenger å vite for å kjøpe domener. Nedenfor følger noen supplementære tips om domenekjøp.

Tips før domeneregistrering

 • Tenk igjennom hva du skal bruke domenet til.
 • For å kjøpe .no må du ha et norsk firma.
 • Velg et domenenavn som er lett å huske.
 • Domeneregistrering kan være dyrt hvis du velger feil domeneregistrar!
 • Mange domeneregistrarer er useriøse.
 • Du kan i verste fall risikere å miste ditt domene og betale høye avgifter.
 • Velg en seriøs registrar for å unngå problemer senere.

Skal du registrere et .com domene eller noe annet?

Domener som slutter på com / net / org er bra nok til mange formål, og anbefales dersom du ønsker å tiltrekke deg brukere også utenfor Norge. Domener som slutter på .com er ansett å være de beste domenene internasjonalt, men .net er også anerkjent. Det opprinnelige bruksområdet til .org var for organisasjoner, og passer fortsatt utmerket til dette selv om de i dag brukes til mye forskjellig. Skal du drive norsk nettbutikk eller annen forretningsvirksomhet rettet mot det norske markedet, er det nok best å registrere et no-domene.

Hostinger er en domeneregistrar som kan benyttes av å registrere både norske og utenlandske domener, og anbefales for registrering av både norske domener og andre domener som dot-com, dot-net, og nye domener som dot-io og dot-guide. Vår erfaring er også at de er mye billigere enn norske alternativer, samtidig som kvaliteten på tjenesten er flere hakk bedre. Du gjør med andre ord ingen feil om du velger å benytte Hostinger, enten du er en privatperson, stor eller liten bedrift, eller offentlig institusjon.

Tjene penger på domenehandel

Domener er god business! Du har kanskje hørt om andre som tjener gode penger på kjøp og salg av domener. Kanskje har du allerede vurdert å investere i domener med tanke på videresalg.

Ikke tenk så mye på at det koster litt å registrere domener. Kjøp av ledige domener er fortsatt veldig billig. Det er godt mulig å selge domenet igjen senere, til en langt høyere pris - avhengig av kvaliteten på domenet.

 • Å kjøpe ledige (ikke-registrerte) domener er billig.
 • Å kjøpe allerede registrerte domener kan være svært dyrt.
 • Det betyr: DU kan tjene penger på kjøp og salg av domener!
 • Det finnes fortsatt mange gode ledige domener.
 • Gode domenenavn kan selges til flere tusen ganger verdien på domeneavgiften.
 • Dyreste norske domene som er kjøpt er nav.no (kr 4 300 000).
 • Høyeste salgssum for et domene noensinne er business.com (2,2 milliarder kroner).
 • Det er flere eksempler på at domenehaier har endt opp som milliardærer.
 • Domenehandel kan være ekstremt lukurativt!

Vi anbefaler

Vår anbefaling: Hostinger gir deg billige domener, pluss nyttige verktøy som hjelper deg å opprette nettsider, og du trenger ingen speiselle kunnskaper for å opprette sidene. En blogg, nettforum, nettbutikk, nyhetsside og andre nettsider kan enkelt lages ved hjelp av en online veiviser.